FOTBALLGIMLEKOLLENFørst i dag klokken 10.00 blir det klart om Stig Inge Bjørnebye får fortsette som hovedtrener eller ikke. Da er det pressekonferanse på Sør Arena, opplyste sports— og mediedirektør Svein Mathisen da han kom ut fra Bjørnebyes bolig på Gimlekollen i går kveld klokken 22.55. SLUTTPAKKE.

Da hadde Mathisen, Bjørnebye, toppfotballstyreformann Rune Jakobsen og daglig leder Start Toppfotball AS Harald Andersen sittet i møte i cirka fem timer for å forhandle en sluttavtale med Start-treneren.Flere andre representanter fra IK Start og Start Toppfotball AS var dessuten i kontinuerlig telefonkontakt med personene i Bjørnebyes hjem.- Dette drøyer i tid, og jeg kan ikke si noe mer enn at dere må vente til i morgen, sa Mathisen, som ikke svarte på Fædrelandsvennens spørsmål om Stig Inge Bjørnebye fortsatt er Start-trener.Men like etterpå forlot Jakobsen og Andersen stedet - og trolig var sluttavtalen da i boks.Klokken halv tolv kom toppspillerutvikler Bård Wiggen til Dorotheas vei. På vei inn sa han til de gjenværende pressefolkene at han «ofte er på besøk hos Stig», men han ville ikke svare på om han har samme stilling i klubben som da han sto opp i går morges.Og det er nettopp Bård Wiggen som trolig blir midlertidig hovedtrener. VURDERT I SOMMER.

Ifølge TV 2 skal Start helt siden tidligere i sommer ha ønsket en ny hovedtrener. Fædrelandsvennen har blant annet kilder på at Bjørnebye var nær ved å få fyken allerede før kampen mot Tromsø 5. august. Prestasjonsmessig bedring og uavgjort 1-1 førte imidlertid til at det ekstraordinære styremøtet etter kampen valgte å fortsette med Bjørnebye ved roret.- Det var en dialog før Tromsø-kampen. Det handlet om å «tune» skuta inn på rett spor, sa Harald Andersen til Fædrelandsvennen i går formiddag, uten å ville bekrefte at dialogen gikk ut på at Bjørnebye kunne bli sparket allerede da.Nå er det trolig over for mannen fra Elverum. Behandlingen av Steinar Pedersen skal ha vært en av årsakene som har skapt splittelse innad i Start-miljøet.- Per nå er Stig Inge hovedtrener. Men verken han eller styret er likegyldige til resultatene i det siste, sa Harald Andersen til Fædrelandsvennen i går formiddag. - UMENNESKELIG PRESS.

Administrasjonens øverste leder var imidlertid allerede da uklar på om Bjørnebye ville bli sittende som hovedtrener ut sesongen.- Det er et voldsomt, nesten umenneskelig press på Stig Inge i øyeblikket. Det er administrasjonens og styrets plikt å fortløpende vurdere situasjonen, men per tid er Stig Inge fortsatt vår hovedtrener, gjentok Andersen.Da samme mann gikk inn til forhandlingsmøtet hos Bjørnebye flere timer senere, svarte han «det vet jeg ikke» på Fædrelandsvennens spørsmål om hvorvidt Bjørnebye var trener ut kvelden.Starts sportslige krise har nå vart i snaut tre måneder. Seks strake serietap var de kalde fakta før tre uavgjorte kamper og bedring spillemessig ga håp. Men så kom nedturen med 3-2-tap og en elendig førsteomgang mot Vålerenga på Ullevaal søndag. SPEKULASJONER.

Mandag kveld skjøt spekulasjonene om Bjørnebyes fremtid fart for alvor i Kristiansand. Da begynte nettdebattanter på Menighedens internettforum å skrive om at «det smeller i kveld» - og da Fædrelandsvennen kom på gaten uttrykte det mektige sponsorlauget Club 21 frustrasjon over Bjørnebyes valg. I løpet av gårsdagen var det stadig mer som tydet på at noe var på gang. Alle sentrale personer i Start-systemet Fædrelandsvennen snakket med var tydelig ukomfortable med å fortelle alt de visste om trenerens fremtid.Bjørnebye uttalte selv like etter at han landet i Kristiansand ved 13.30-tiden at han «vurderer sin stilling hver dag», men avkreftet at gårsdagen var spesiell i så henseende. STORT PRESSEKORPS.

Ved Noen timer senere hadde 37-åringen besøk av sports- og mediedirektør Svein Mathisen i sitt hus på Gimlekollen. Etter en drøy time dro Matta hjem. Da begynte ubekreftede meldinger i flere medier å antyde at Bjørnebyes tid i Start var over. Så kjørte Harald Andersen fra Sør Arena med retning Bjørnebyes bosted på Gimlekollen. Dit dro også Rune Jakobsen og Mathisen.I rundt fem timer snakket de fire Start-profilene sammen, bare avbrutt av at Bjørnebye kom ut og fotograferte den stadig økende presseflokken som slo leir utenfor huset hans - og Mathisens to pizzaleveringer til det hutrende pressekorpset.Bjørnebyes siste kommentar til Fædrelandsvennen i går var følgende i 18-tiden:- Jeg er trener nå, sa han, men kunne ikke bekrefte at han leder Start mot Rosenborg neste lørdag.PS! Hetest på ryktebørsen: Benny Lennartsson og Nils Johan Semb.Tekst: Øyvind Brenneoyvind.brenne@fvn.no - 38 11 32 49Tekst: Arild Sandvikarild.sandvik@fvn.no - 38 11 32 20Følg sakens utvikling på nett utover dagen