Aktivistene satte ved 5.30-tiden opp et banner med krav om at Ford ikke knuser elbilene. Demonstrantene begynte også å dele ut løpesedler med informasjon til de Ford-ansatte etter hvert som de kom på jobb.— Det er uakseptabelt at et av verdens største og mest forurensende bilselskaper vil sende miljøvennlig teknologi på skraphaugen på denne måten, og de skal i hvert fall ikke få gjøre det uten at folk og Ford-ansatte får vite om det, sier Truls Gulowsen i Greenpeace i en pressemelding.

Over 400 norske Think-biler står klare til destruksjon i California i USA. Ford som tidligere var eier av Think, har bestemt seg for å vrake samtlige biler som ble sent til USA og Storbritannia for noen år siden, skriver Dagbladet.no.

El-bilene er fullt kjørbare, og er verdt mellom 90.000 og 130.000 kroner på bruktmarkedet. Samtidig står over 200 potensielle el-bilkjøpere på venteliste i Norge. Men ifølge Ford er det uaktuelt å sende bilene over fra California.

— Dette er helt uforståelig. Vi har bruk for bilene i Norge. Det er ventetid på det norske markedet for å få el-bil. Da blir det svært underlig at de norskproduserte el-bilene destrueres i California. Jeg stiller meg uforstående til Fords beslutning, sier samferdselsminister Torild Skogsholm (V). (©NTB)