— Kerry vender tilbake til Mandarin Hotel for å ha enda et møte med utenriksminister Zarif, sier en kilde i det amerikanske utenriksdepartementet til nyhetsbyrået Reuters onsdag kveld.

Også AFP gjengir ikke navngitte kilder som forteller om et «overraskende» møte nummer to. Journalister i den sveitsiske byen observerte Kerrys ankomst til hotellet i Genève, der paret tidligere onsdag snakket sammen i fem timer, blant annet under en spontan vandring langs elva Rhône i sentrum av byen.

Samtalene, som har som mål å få fortgang i forhandlingene med Iran om en atomavtale, ble tidligere onsdag beskrevet som realistiske.

Det pågår atomforhandlinger Genève mellom Iran og de såkalte P5+1-statene - de fem faste medlemmene i FNs sikkerhetsråd og Tyskland. Målet er en avtale om Irans kjernefysiske program som både kan utslette Vestens frykt for at landet ønsker å utvikle atomvåpen, og få en slutt på omfattende sanksjoner mot Iran.

Partene lyktes ikke å komme til enighet i Wien i slutten av november, og de ble da enige om å utsette fristen til juni neste år. (©NTB)