Skolen er den samme som 13 år gamle Odin Olsen Andersgård gikk på fram til han i fjor tok sitt eget liv. Gutten fortalte at han ble mobbet, men følte at han ikke ble tatt på alvor.

I en fersk tilsynsrapport fra Fylkesmannen framgår det at tre elever ved Aursmoen skole er blitt så preget av lærerens atferd at de ikke har ønsket å gå på skolen, skriver VG.

Ifølge avisen konkluderer Fylkesmannen med at både skolen og kommunen har begått en rekke lovbrudd ved ikke å opprette mobbesak for noen av de tre elevene, slik det heller ikke ble gjort i Andersgårds tilfelle.

Fylkesmannen krever nå at skolen skaffer seg nødvendig kunnskap om reglene i opplæringsloven, at handlingsplanen mot mobbing endres og at den sørger for å opprette enkeltvedtak i alle mobbesaker.

I forkant av at saken endte hos Fylkesmannen, gjorde kommunen egne undersøkelser av anklagene. Den beskriver handlingene til en lærer ved skolen som grenseoverskridende, uheldige, svært upassende og som brudd på loven. Først da saken ble politianmeldt, Fylkesmannen opprettet tilsynssak mot skolen i fjor høst og VG tok kontakt med kommuneledelsen, sluttet den aktuelle læreren ved skolen. (©NTB)