Tyrkias Sertab Erener holdt visstnok ut til klokka 7, så hun slo meg, sier en fornøyd fjerdeplassvinner til NTB søndag ettermiddag — etter noen timers velfortjent søvn.Etter en uke med Grand Prix-styr er han glad for å kunne slappe av nå.

Det er deilig at alt er over. Egentlig er det mye av dette som ikke passer meg noe særlig. Det er lite som dreier seg om musikk, det handler om alt mulig annet, for eksempel når journalistene spør om hva kjæresten min har spist til middag, sier en litt oppgitt Hasselgård.

Han skynder seg likevel å legge til at oppholdet i Riga har vært fantastisk.

Den norske delegasjonen har vært utrolig, vi har vært på samme bølgelengde. Vi har jobbet for å formidle en ekte sang på en ekte måte, noe som skilte seg ut fra mye annet her. Ellers må jeg si Tyrkias sang var veldig bra, sier Hasselgård. Tyrkias delegasjon var også den han fikk best kontakt med i tida før finalen.

De er veldig hyggelige, helt nedpå-mennesker, sier han.

Onsdag er Jostein Hasselgård tilbake i jobben sin som assistent på skolefritidsordningen på Munkerud skole i Oslo. Reisen hjem går via Sverige, med båt til Stockholm som første etappe. Hvor musikk-karrieren beveger seg, vet han lite om, bortsett fra at han håper å fortsette musikkutdannelsen til høsten, etter et års pause.

Så får vi se om jeg ender opp som musikkterapeut, superstjerne eller jazzsanger på Blå, smiler 24-åringen.

Til helga går turen hjem til Østfold. Den første avtalen som er plottet inn i boka til Jostein Hasselvold, er at han skal synge med Fredrikstad Storband under Glengfestivalen i Sarpsborg søndag 1. juni.