OSLO: Da de ansatte ved havneterminalen på Sjursøya i Oslo kom på jobb torsdag morgen, fikk de se på nært hold hvordan det løpske godstoget hadde knust alt som kom i dets vei, skriver Aftenposten.no.

— Godt jeg ikke satt i bilen, sier Jørn Iver Kalbakk ettertenksomt og plukker opp bilskiltet - det eneste som ser nokså helt ut, etter at toget traff bilen hans i går ettermiddag.

- Er litt skjelven

Det som ser ut som en haug skrapjern som har gått gjennom pressen hos et bilopphuggeri, var frem til går en strøken Skoda Octavia 2008-modell.

- Jeg ringte forsikringsselskapet i dag. Der hadde de som alle andre sett TV-nyhetene i går, så de tok seg ikke bryet med å sende takstmann. Det kommer bare en kranbil for å hente vraket, sier Jørn Iver Kalbakk til Aftenposten.no.

Han jobber som bilklargjører i Møller Logistikk - i bygningen ved siden av den som godstoget knuste.

— Klart jeg er litt skjelven, når jeg ser hvilke vanvittige krefter - og ødeleggelser ulykken førte til, sier han.

- Gjort etter boken

Tre menn er bekreftet omkommet etter den volsomme ulykken. En 35 år gammel kvinne er alvorlig skadet, og tilstanden hennes beskrives som ustabil. En 65 år gammel mann betegnes som alvorlig skadet, men tilstanden skal være stabil.

Etter intensive undersøkelser kom Havarikommisjonen natt til torsdag med en foreløpig konklusjon på hvorfor 16 godsvogner onsdag ettermiddag kolliderte i bygning ved Sjursøya i Oslo.

Ifølge Havarikommisjonen sviktet sporbremsen. Sporbremsen sitter i sporet og klemmer rundt flere av hjulene i et vognsett.

- Sporbremsen har ikke oppført seg som den skulle, vi vet ikke hvorfor og jobber videre med å finne det ut, sier Kurt A. Olsen i Havarikommisjonen til Aftenposten.no torsdag formiddag.

Undersøkelsene tyder på at det ikke ble gjort noe galt da vogn nummer 16 ble hektet på resten av vognsettet.

- Operasjonen ble gjort etter boken, sier Olsen.