ARENDAL: Det var i perioden august til 5. oktober at mannen (19) kjøpte inn narkotika for hundre kroner per gram. 300 gram hasj og 100 gram marihuana ble kjøpt inn.

Totalt kjøpte 19-åringen narkotika for 40.000 kroner.

I løpet av samme periode solgte han unna stoffet til dobbel pris. Hadde han ikke blitt tatt, ville innsatsen ha blitt doblet. 200 gram hasj og halvparten av marihuanaen ble solgt. Totalt kjøpte cirka 15 ulike personer narkotika.

Fant 41 narkoposer

Da politiet gikk gjennom leiligheten til den unge mannen 11. oktober ble det funnet minst 41 poser med marihuana. Totalt var det minst 40 gram hasj i posene.

Foruten å deale narkotika ble 19-åringen tiltalt for bruk av hasj, og for å være i besittelse av en teleskopbatong og et elektrosjokkvåpen.

I Aust-Agder tingrett erkjente mannen skyld.

– I straffutmålingen har retten tatt utgangspunkt i erverv av 300 gram hasj og 100 gram marihuana samt videresalg av minst 200 gram hasj og 50 gram marihuana som isolert sett er de mest alvorlige forholdene som siktede domfelles for. I utgangspunktet vil befatning med ca. 100 gram hasj medføre ubetinget fengselsstraff med en varighet i inntil et par måneder, skriver retten i dommen.

Omfattende spredning

En betydelig del av hasjen skulle 19-åringen bruke selv.

– Selv om en betydelig del av hasjen var ment til eget bruk og ble brukt av siktede selv, foreligger det en forholdsvis betydelig spredning ved et slikt kvantum som denne saken gjelder. Siktede forklarte i retten at han er uenig med påtalemyndigheten at et slikt videresalg til ca. 15 kamerater ikke er noen omfattende spredning. Retten er uenig i dette, skriver retten.

Straffen ble satt til fengsel i 75 dager og statskassen inndrar samtidig 50.000 kroner fra mannen.