Tsjekkia er tittelforsvarer i VM og regnes blant gullfavorittene også i år. Etter sju kamper er laget fortsatt ubeseiret i mesterskapet.Jagr var kampens store spiller og scoret tre av målene da Tsjekkia vant 4-0 i kvartfinalen mot amerikanerne.

Først sendte han rødtrøyene i ledelsen da snaue to minutter gjensto av første periode. Fem minutter ut i midtperioden var det igjen tid for jubel for de mange tsjekkiske supporterne som har tatt turen til nabolandet Slovakia, da Jagr doblet ledelsen i spill fem mot tre.

I tredje periode punkterte Tomas Plekanec kampen for tsjekkerne med sin 3-0-scoring. Jagr avsluttet selv festkvelden med å sette inn 4-0 med sin tredje scoring i et nytt overtallsspill få minutter før full tid.

Det siste målet var det klasse over. Jagr spilte vegg med Plekanec før han satte pucken forbi Ty Conklin i USAs mål. (©NTB)