Årsaken er at Morgan har tatt et svært tydelig standpunkt i debatten om den amerikanske våpenlovgivningen. Som programleder på TV-kanalen CNN har han gitt klart uttrykk for at muligheten til å kjøpe automatvåpen bør strammes inn i kjølvannet av skolemassakren i Newtown.

Søndag gikk Morgan til angrep på formannen for lobbyorganisasjonen National Rifle Association (NRA), Wayne LaPierre, og kalte ham for «en farlig mann» og en «trussel mot amerikansk sikkerhet».

Men det er spesielt intervjuet med Larry Patt, sjefen for organisasjonen Gun Owners of America, som har fått våpenforkjempere til å se rødt.

— Du er en utrolig dum mann, er du ikke? spurte Morgan da han intervjuet Pratt forrige uke. Pratt mener at mer våpen, ikke mindre, er det som skal til for å få ned drapstallene i USA.

— Du har absolutt ikke noe sammenhengende argument. Du gir egentlig blaffen i drapstallene i USA, hevdet Morgan, som har vært en prominent journalist siden han var ung, og som 28-åring ble han utpekt som redaktør for News of the World av mediemogulen Rupert Murdoch. Senere har han også arbeidet som redaktør for Daily Mirror og har skrevet flere bøker. Morgen er også er kjent for å ha vært dommer i TV-programmet «America's got talent». (©NTB)