Det satiriske magasinet Charlie Hebdo ble lagt ut for salg onsdag morgen. Inne i magasinet er det flere tegninger som viser muslimenes profet Muhammed i «dristige situasjoner», ifølge avisen Le Monde.

Forsiden preges av en tegning som forestiller en muslim i rullestol som kjøres av en ortodoks jøde og med taleboblen «Ikke gjør narr av oss». Den er også utstyrt med tittelen «Intouchables 2», («De som ikke må røres 2»), en henvisning til en fransk film.

Publiseringen skaper frykt for enda uro blant muslimer i både Frankrike og Midtøsten, og onsdag besluttet franske myndigheter at franske ambassader og skoler i rundt 20 land skal holde stengt fredag. Demonstrasjoner i muslimske land blir gjerne arrangert etter fredagsbønnen.

— Jeg har selvfølgelig gitt instruksjoner slik at sikkerhetstiltak iverksettes i alle land hvor trykkingen kan føre til problemer, opplyser utenriksminister Laurent Fabius.

Forsiden til denne ukas utgave av det franske satiriske magasinet Charlie Hebdo finnes nå på en rekke nettsteder, men det var onsdag formiddag vanskelig å komme inn på nettstedet www.charliehebdo.fr, muligens fordi mange brukere forsøkte å få tilgang samtidig. (©NTB)