Carlo Ancelottis elever trengte bare å vinne den siste kampen for å sikre tittelen, og med det gjøre slutt på et tre år langt United-hegemoni. Og de som hadde lagt champagnen på is trengte aldri å bekymre seg.For seriegullet ble ikke truet. Nicolas Anelka satte enkelt inn 1-0 etter bare seks minutter. Wigan-spillerne skrek etter offside, men gullfeiringen kunne begynne på tribunene.

Samtidig gjorde United-spillerne jobben mot Stoke og vant 4-0, men beskjedene som kom fra Stamford Bridge var nedslående for de røde djevlene. Etter halvtimens spill rev Gary Caldwell ned Frank Lampard i feltet. Det resulterte i rødt kort til Caldwell og et straffespark Lampard hamret i nettet.

Med tomålsledelse og en manns overtall var tre bitre sesonger i skyggen av United glemt for de blåkledde i den engelske hovedstaden.

Annen omgang ble en fest, der gullet ble feiret som seg hør og bør. Salomon Kalou og Anelka scoret før Didier Drogba ville vise seg fram. Han feiret gullet med et hattrick på 17 minutter. Ashley Cole kriget inn 8-0-målet på overtid. Festen tok aldri slutt foran feirende hjemmefans. (©NTB)