Fredag gjennomførte Northug nok en solo-pressekonferanse. — Mange som har gjort det bra i fellesstart har nok hatt en plan. Samtidig lever alle slike løp sitt eget liv, men jeg tror jeg vinner verdenscupen, sa Northug.

— Formen min føles fortsatt bra. Jeg må være litt ekstra på vakt overfor ham (Cologna), men også følge min plan. Jeg må passe litt ekstra på ham. Hvis det snør, må man ha fantastiske ski for å gå bra. Men jeg vil ikke utelukke at noen prøver å gå fra som i VM. Det skjer nok i så fall på tredje og fjerde (av seks) runde, fortsatte Northug.

Cologna, med et solid spørsmålstegn om formen etter sykdom, leder verdenscupen i langrenn med 1173 poeng. Northug følger 23 poeng bak.

Det gjenstår fem renn, og vinner samme mann alle gir det 540 poeng. Lørdag prøver sveitseren å demme opp for Northugs voldsomme ettervinterform.

— Jeg husker de gode minnene fra Holmenkollen og VM. Dette er det viktigste rennet siden VM. Det er artig å vise seg fram på hjemmebane og gjøre det bra. Planen til vårt lag er å være langt framme i feltet. Jeg forbereder meg som om Dario er i kjempeform. Stillingen i verdenscupen gjør at motivasjonen min er der. Den gjør at det er lett å gjøre de riktige tingene i treningen på denne tiden. Hadde jeg vært nummer 11, kunne jeg blitt veldig sløv. (©NTB)