Hvis nemnda mener at forsinkede Dreamliner-passasjerer har rett på full kontantkompensasjon på 600 euro (rundt 4.900 kroner), kan millionene strømme ut av Norwegians konto, skriver Dagbladet.

Pengene utbetales for distanser over 3.500 kilometer, og dermed kommer begge langdistanseflygingene til New York og Bangkok inn under regelen.

Kontantkompensasjonen kommer i tillegg til mat og hotell og gjelder for forsinkelser over tre timer. Et forsinket og fullsatt Dreamliner-fly alene kan utløse en kontanterstatning på 1,5 millioner kroner.

Norwegian har imidlertid fraskrevet seg ansvaret for kontantkompensasjon fordi de mener omstendighetene er ekstraordinære og har derfor ikke godtatt ett eneste krav så langt.

— Vi følger alltid EUs regelverk for passasjerrettigheter, som i mange av disse tilfellene innebærer at vi dekker mat, drikke og eventuelt hotell mens man venter på at flyet skal gå. Det er jo heller ikke slik at flyselskapene automatisk utbetaler en gitt sum ved forsinkelser over tre timer. Vi forholder oss for øvrig til vedtak som fattes i Transportklagenemnda, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB. (©NTB)