Karl Ove Knausgård er nominert til den nederlandske litteraturprisen "European Litterature Prize 2012" for "Min kamp. Første bok". Romanen hans er en av tjue titler på en longlist og en jury vil velge ut fem titler til en kortliste. Kortlisten kunngjøres i begynnelsen av mai. Prisen deles ut i september 2012 i Amsterdam i forbindelse med bokfestivalen Manuscripta. Blant de andre nominerte er forfattere som Julian Barnes, Umberto Eco, Michel Houellebecq, Ismail Kadare, Henning Mankell og Jeanette Winterson.

"European Literature Prize" deles ut for andre gang i 2012. Prisen går til den beste europeiske romanen som ble utgitt i nederlandsk oversettelse i 2011. Vinneren mottar €10,000, og oversetteren av boken mottar €2,500. De nominerte velges ut av uavhengige bokhandlere. Målet med litteraturprisen er å etablere en litterær pris med fokus på det rike utvalget av litterære oversettelser av romaner fra europeiske land.

Det samlede opplaget på Knausgårds seks "Min kamp"-bøkene er nå 458 000 i Norge. Rettigheter tilbøkene er så langt solgt for utgivelse på 14 språk.

NOMINERT: Karl Ove Knausgård er nominert til en nederlandsk litteraturpris. Foto: Oktober forlag