TIL ÅMLI: Stein Torleif Bjella Foto: Kristin Ellefsen
TIL ÅMLI: Team Me Foto: Varfjell, Fredrik
TIL ÅMLI: Odd Nordstoga Foto: Åserud, Lise
TIL ÅMLI: Unni Wilhelmsen. Foto: (Foto: Marit Hommedal/Scanpix)

ÅMLI: Det blir en lang festivalsesong på Sørlandet. Den åpnes med Heimover i Åmli fredag, og artister som Jonas Alaska, Stein Torleif Bjella, Team Me, Billie Van og Odd Nordstoga

— Vi hadde et bra program i fjor, men har tatt ytterligere et steg i år, sier Heimover-sjef Trond Aslaksen, som har bygget programmet rundt Åmlis egen Jonas Alaska.

— Vi holder oss stort sett i singer/songwriter-stilen og henter artister med sterke fortellerstemmer. Bjella og Nordstoga er noen av de viktigste i landet på det området. Team Me har et poppreg som bryter med de andre, men det er veldig bevisst. Vi ønsker et fyrverkeri til slutt på festivalen, sier Aslaksen.

Tryggere

Festivalsjef: Trond Aslaksen. Foto: Lars Hoen

Det meste gikk bra under fjorårets Heimover, selv om det var første gang det ble arrangert musikkfestival i Åmli. Denne gangen er det en rolig og trygg festivalsjef i forkant av konsertene.— Vi har en god følelse og kontroll på det meste. Det er veldig annerledes å gjøre dette for andre gang. Vi bygger på erfaringene fra i fjor og kan forsterke det som fungerte og luke vekk det som ikke var så bra, sier han.

Og noe av det viktigste for Aslaksen er at det skal være et godt miljø på festivalområdet.

— Visjonen er å lage verdens triveligste musikkfestival. Det handler om hvordan vi innreder området, at vi holder det reint, har godt vakthold og frivillige som skjønner hva det handler om.

Campen på området var en av de tingene som ikke fungerte så bra i fjor. Der var det relativt tomt.

— Vi har fått mer sving på campen nå. Det blir flere overnattingsgjester i år og vi har laget plass til både bobiler og campingvogner, sier han.

Åmli på kartet

I fjor badet Åmli i sol under festivalen. Det ligger an til å bli enda bedre i år. Og det betyr mye i denne bransjen. For forhåndssalget er relativt beskjedent, selv om det er solgt mange ganger flere billetter i år, enn i fjor.

— Festivaler selger generelt ikke mye på forhånd. Vi har solgt over 200 billetter, mot nesten ingen i fjor. Da hadde vi 1100 besøkende i løpet av tre dager, det tror jeg vi topper i år, sier Aslaksen.

Arrangørene har økt budsjettet med 200.000, som betyr at det nå ligger tett opp mot millionen.

— Vi har blitt bedre på sponsorjobbing og samarbeid. Jeg tror dette oppleves som noe positivt i Åmli, at festivalen har satt kommunen på kartet, fortsetter festivalsjefen.

— Det er 90 personer i apparatet rundt Heimover. Det er inspirerende at så mange vil være med på dette - på et sted med 1800 mennesker. Det er det som driver meg, sier Aslaksen.