KRISTIANSAND: – Det skaper rett og slett en utrolig spennende kontrast, sier lærer i interiør og utstillingsdesign på Tangen videregående skole, Ellen Hilde Jakobsen.

Nederlenderen Piet Hein Eek har laget et bord som har festet seg på hjernen til interiørlæreren.

– Jeg så dette på det Nordiska kompaniet i Stockholm, i forbindelse med en møbelmesse. Det var to år siden, men bordet har ikke forlatt tankene mine, forteller hun.

Resirkulert

Bordet er satt sammen av ulike typer resirkulert treverk, og deretter lakkert med blank lakk i flere lag. I tilegg til at det er gjenbruk er sammensetningen av materialer det som gjør det nederlandske designbordet interessant for Jakobsen.

ellen hilde jakobsen.jpg Foto: Sara Melissa Frost

– Måten bordet er laget på, med den blanke overflaten og det røffe treverket skaper en spennende kontrast. Det er både sjarmerende og stilig, sier Ellen Hilde Jakobsen .Hun synes det er spennende med kombinasjonen av nytt og gammelt, og kjøper gjerne resirkulerte møbler og interiør. Men ikke fordi det er billig. For designede gjenbruksmøbler kan nemlig koste skjorta.

– Dette bordet er jo et godt eksempel på det, med en prislapp på over 50.000 kroner, forteller hun.

Forandrer romfølelsen

I følge interiørlæreren er ikke Eek sitt spisebord et vanlig bord. Det har en evne til å skape en helt egen karakter i rommet.

– Kontrasten som dette bordet skaper gir en helt spesiell spenning, en følelse av både røft og stilfullt, og det er veldig i tiden nå, forteller hun.

Jakobsen innrømmer at bordet er laget i et design som ikke vil passe inn i alle hjem. Dette bordet har sin egen stil, og vil derfor ikke fungere hvor som helst.

– Vel, bordet er nok kanskje for personer med en spesiell interesse for interiør og design. Jeg tror ikke alle ville likt et slikt bord heller, sier hun.

Planene klare

Til tross for at Jakobsen ikke klarer å glemme det resirkulerte bordet, er hun fornøyd med sitt nye spisebord i eik, og har ingen planer om å kjøpe Eek's design.

– Nei, ikke foreløpig. Men kanskje bordet blir mitt en vakker dag. Jeg har i hvert fall planlagt hva slags stoler jeg skulle hatt til det, og det er ingen andre enn Eames. De hadde passet perfekt, med trebein og plastflate, avslutter hun.