IDOL: Miriam Masecha Mwanga synger en låt av sitt idol, når hun synger Rihannas "Diamonds" i kveld. Foto: TV2

KRISTIANSAND/OSLO: Steffen Jakobsen (22) fra Grimstad har allerede rukket å bli Idol-Steffen. Men mannen med den dype bass-stemmen holder på sitt countrystempel, når han i kveld synger "T.I.M.E" av Randy Travis.

— Det kunne nesten vært hvilken som helst countrylåt, men jeg følte for så synge den, sier Jakobsen til Fædrelandsvennen før kveldens semifinale.

De andre deltakerne har valgt pop- og rocklåter, for å få publikum til å stemme dem videre til finalen. Men for Jakobsen er det country som gjelder.

— Jeg vil prøve så lenge det holder. Jeg skiller meg i hvert fall ut, og det kan jo slå både positivt og negativt ut, sier han.

Til nå har det tydeligvis slått positivt an. Hans audition fra Oslo er den klart mest sette på TV 2s nettsider med nesten 290.000 visninger, og på sosiale medier florerer det av skryt og lykkeønskninger.

Her kan du se Steffen sikre semifinalebilletten, med "I Need A Dollar"

Her kan du se Steffen synge One Direction-låta "What makes you beautiful", sammen med Christopher og Madeleine

Forhåndsfavoritt

Flere bettingselskaper holder sørlendingen som favoritt i kveldens semifinale, og de andre semifinalistene er også sikre på at mannen med den dypeste stemmen i årets Idol-sirkus går videre til finalerundene.

— Vi har snakket mye om at Steffen er så godt likt. Vi er egentlig ganske sikre på at han kommer videre, så vi kjemper på en måte om andreplassen, forteller Astrid Smeplass (16) til tv2.no.

— Jeg tenker ikke så mye på det, det får de andre gjøre. Jeg prøver bare å komme videre, og skal gjøre mitt aller beste, sier den sindige Grimstad-karen, som har brukt de siste tre dagene på å forberede seg til kveldens semifinale.Jakobsen forteller at han blir stoppet på gata hjemme i Grimstad, og at handleturer på butikken tar litt lengre tid enn det gjorde før Idol-deltakelsen. Det er resultatene av at Steffen Jakobsen nå har blitt Idol-Steffen, en person alle vil ha en bit av.

— Jeg er fortsatt meg selv, men man får et uttrykk og et kjennetegn når man er med i en konkurranse, avslutter han.

To sørlendinger

Jakobsen er ikke alene om å være sørlending i kveldens semifinale. Miriam Masecha Mwanga (18) fra Kristiansand håper Rihannas "Diamonds" skal bringe henne videre til finalerundene.

— Jeg valgte den fordi den representerer meg. Det er en sjanger jeg passer inn i, sier hun.

IDOL: Miriam Masecha Mwanga synger en låt av sitt idol, når hun synger Rihannas "Diamonds" i kveld. Foto: TV2

Forrige semifinale hadde omtrent 800.000 seere. 18-åringen grugleder seg til å opptre på direkte tv for første gang.— Det blir sykt spennende. Det er litt sprøtt å tenke på at det er 800.000 som ser på, når du stirrer inn i kameraene, sier hun.

Masecha Mwanga tror også kollega Steffen Jakobsen går videre, men håper hun kan være den andre som sikrer finalebillett i kveld.

— Jeg må bare gjøre mitt beste, avslutter hun.