Det er VG som onsdag skriver at Halleraker har unnlatt å rapportere om vervet i organisasjonen ASECAP til Stortingets register over verv og økonomiske interesser, slik han er pliktig til. Nå er imidlertid Stortinget orientert.

— Det har jeg beklaget. Jeg ble valgt inn der i mai i fjor, og det var bare en ren forglemmelse. Men jeg har gjort det nå, sier Halleraker til NTB.

Halleraker er andre visepresident i organisasjonen. Han var også med i styret i ASECAP fra 2002 til 2005, da i kraft av posisjonen som styreleder i Norvegfinans, Norske Vegfinansieringsselskapers Forening, et lobbyselskap for bomselskaper i Norge.

Da han ble stortingsrepresentant for Hordaland Høyre i 2001, var han også daglig leder i Sunnhordland Bru- og tunnelselskap. I 2005 trakk han seg fra begge vervene, etter at Vegdirektoratet avslørte at store beløp var brukt på utenlandsreiser og representasjon, skriver VG. Det var i 2005 at Halleraker ble medlem av Stortingets transport- og kommunikasjonskomité og partiets samferdselspolitiske talsmann.

Halleraker sier til NTB at han nå er kommet inn i styret i ASECAP i kraft av at han har inngående kjennskap til bransjen. (©NTB) (©NTB)