— På hver sin måte har de bidratt til å løfte og bygge ned fordommer knyttet til psykisk helse. Lene Marlin har på sin måte nådd en målgruppe som er viktig å nå - de unge. Begge har frontet hvordan vi kan snakke om ting, at det er håp og at det er hjelp å få, sier landsleder Dagfinn Bjørgen i Mental Helse til NTB.

«Lene Marlin skammer seg ikke over at hun forsøkte å ta sitt eget liv. Hun bidrar til å fjerne stigmatisering knyttet til selvmord», heter det i juryens begrunnelse for tildelingen. Lene Marlin har fått stor oppmerksomhet etter at hun i en kronikk i Aftenposten fortalte om sin psykiske kollaps da hun slo gjennom som artist for 15 år siden.

— Lene Marlin er beæret og ikke minst overrasket over å bli hedret med pris, sier hennes manager, Jan Erik Haglund til NTB.

Lørdag kan det bli enda en pris på Lene Marlin. Hun er blant de nominerte til årets Jentepris i regi av Plan Norge.

Eline Medbøe tok sin egen kunst i bruk da hun ti år etter morens selvmord startet prosjektet Minneteppet. Her fikk hun med seg andre etterlatte etter selvmord som med minner eller tekstiler bidro til et lappeteppe. (©NTB)