KRISTIANSAND: Onsdag kunne bookingsjef for konsertene på Cafe Generealen, Jan Kenneth Transeth, melde at Midnight Choir skal avslutte konsertsesongen 26. august.

— I dag er jeg en lykkelig mann, sier han til Fædrelandsvennen.

Reunion

Midnight Choir, som ble oppløst i 2004, gjorde i forbindelse med Rockefellers 30-årsjubileum en eksklusiv engangskonsert. Den ble utsolgt på rekordtid, og det ble raskt satt opp en ny konsert.

Bookingansvar på Café Generalen, Jan Kenneth Transeth. Foto: Kristian Hole

— Jeg har vært blodfan siden deres første album. Jeg kasta meg rundt og sendte en henvendelse til managementet, men fikk nei, og beskjed om at dette var en engangsgreie. Men så meldte også andre festivaler og konsertsteder sin interesse, og jeg har gnålt på dem siden jeg fikk beskjed om at det var en mulighet for at vi kunne få dette til, forteller Transeth som endelig fikk en dato, 26. august.

- Perfekt avslutning

— Det blir ikke en mer perfekt avslutning på sesongen med Midnight Choir, fjellet og en tidlig mørk høstkveld. Det blir magisk, mener han.

Midnight Choir, som består av Paal Flaata, Ron Olsen og Byström, debuterte med en selvtitulert plate i 1994. I 1999 fikk de Spellemannprisen for «Amsterdam Stranded» (1998), og oppnådde suksess både i Norge, og ute i Europa, noe som var uvanlig på den tiden. Mye av populariteten i Europa kom av turneene de gjorde sammen med blant andre The Walkabouts, Richard Thompson og Beth Gibbons fra Portishead. I 2004 ble gruppa oppløst. I år gjør gruppa comeback med ny plate og flere konserter.

— I utgangspunktet er jeg ikke glad i reunions. Men når de gjorde det, ble jeg helt euforisk. De kunne blitt så store som helst hadde de fortsatt å spille sammen, mener Transeth.

Fra før av er blant andre Ole Paus, Jonas Alaska, Monika Heldal og Jan Eggum annonsert til årets konserter i Ravnedalen. Bjørn Charles Dreyer, Ronnie Jacobsen og Trond Augland åpner sesongen 3. juni med gratiskonsert.