"Siktede har på nytt begått et kynisk og alvorlig (grovt) bedrageri, denne gangen rettet mot en medfange som var i en vanskelig og sårbar livssituasjon", slår dommer Torje V. A. Torjesen i den ferske dommen fra Kristiansand tingrett.

I fjor høst sonet 40-åringen fra Kristiansand sin tredje dom for bedrageri. I Arendal fengsels åpne avdeling på Evje ble han kjent med en annen innsatt. Mannen lot seg overbevise til å betale ut nærmere 1,3 millioner kroner, som angivelig skulle gå til aksjer.

Men alt var bare oppspinn.

Pengene, som i hovedsak stammet fra lån, ble overført til en venn av 40-åringen utenfor murene. Han plasserte det meste i pengespill på nett på oppdrag fra kristiansanderen.

I retten la påtalemyndigheten ned påstand om fengsel i to år og tre måneder, som en fellesstraff med den forrige dommen fra april i fjor. Kristiansand tingrett er kommet til at ett år av straffen skal være betinget. Vilkåret er at han gjennomfører behandling for sin spilleavhengighet.

"Siktedes behov for behandling er ikke blitt mindre ved at han på nytt har begått bedrageri for å skaffe penger til spill. Tvert i mot viser hans handlingsmønster at behovet for behandling er høyst påkrevd", skriver dommer Torje V. A. Torjesen.