— Jeg føler at vi er litt heldige som kan reise herfra med tre poeng etter denne kampen totalt sett, sa Sarpsborg-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Det første straffesparket kom etter bare tre minutter. Det andre kom etter 27. Det var ingen diskusjon om noen av situasjonene som førte til straffene, og det var lagkaptein Steffen Ernemann som satte begge kontant i mål bak Gjermund Kongshavn i Tromsø-målet.

Gjestene var klart best og fikk virkelig spillet til å gli godt de første 35-40 minuttene av kampen, men da Tromsø utlignet etter en dødball seks minutter før pause, begynte gikk ikke ting like på skinner for østfoldingene. Hjemmelaget tok over mot slutten av første omgang etter Thomas Lehne Olsens heading.

I annen omgang kjempet begge lagene for å sikre seg initiativet i kampen, men det ble ikke noe skikkelig overtak til noen. Begge lagene hadde sine muligheter. I de aller siste minuttene presset Tromsø kraftig, og fire minutter på overtid var det nær en utligning, men ballen rullet like foran målstreken og gikk noen centimeter på utsiden av stolpen. (©NTB)