På et møte i nominasjonskomiteen til Oslo Ap mandag skal den nylanserte byrådslederkandidaten Raymond Johansen ha argumentert for at partiet denne gangen bør samle alle krefter rundt å vinne den politiske makten i byen, melder Dagens Næringsliv.

Johansen, som har vært partisekretær i Arbeiderpartiet siden 2009, skal ha tatt til orde for at partiet ikke bør lete etter en som kan matche Høyre-ordfører Fabians Stangs popularitet som gallionsfigur.

Sentrale kilder i Oslo Ap bekrefter til avisen at det pågår en stor debatt om temaet i partiet, og at stemningen går i retning av å droppe ordførerkandidat. Noe av årsaken skal være at partiet ikke har greid å finne en kandidat som er god nok.

Etter det avisen kjenner til ble nåværende varaordfører og gruppeleder i Oslo Ap, Libe Rieber-Mohn, aldri spurt om å stille som ordførerkandidat. Få timer etter at Johansen kunngjorde sitt kandidatur som byrådsleder forrige uke, opplyste Rieber-Mohn om at hun ikke tar gjenvalg. Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen. (©NTB)