Tilsynet ble gjennomført i slutten av november. Stedene som ble kontrollert var i hovedsak steder som serverer kebab og pizza.

Ingen av de kontrollerte spisestedene fikk karakteren «svært bra». Bare seks karakteriseres som «bra». Hele 13 steder betegnes som «mindre bra» og to som «dårlig».

Ved ett sted ble det gjorde Mattilsynet et hastevedtak om omsetningsforbud og beslag av kjøtt som ikke kunne spores. Et annet sted ble stengt grunnet svært dårlig renhold og orden, samt defekt avløp fra en kjøkkenvask.

— Vi er ikke fornøyde med at mange av disse stedene har såpass alvorlige mangler ved renhold, orden og temperaturstyring, sier seniorinspektør Margrethe Wold fra Mattilsynets distriktskontor for Bergen og omland.

Flere steder påpekes det at det er dårlige rutiner for håndvask, noen har håndvask som ikke fungerer eller det mangler såpe. Ellers påpeker Mattilsynet at det brukes uegnet emballasje på maten, flere steder fant de mat i kjøleskap og frysere som ikke var datomerket. Ved et sted påpekes det at kebabkjøttet hadde for høy temperatur. (©NTB)