Den norske jenta hadde 6,39 meter fra kvalifiseringen, og med kopi av den lengden ville hun faktisk ha vunnet gull i juniormesterskapet. Akela Jones fra Barbados hoppet lengst med 6,34 onsdag.

For Assa ble det en nervepirrende konkurranse. Både hun og Jones hoppet sine beste hopp i annet forsøk og måtte vente lenge på å være helt sikre på medaljene. Bronsen gikk til tyske Maryse Luzolo med 6,24. — Dette er det morsomste jeg har opplevd. Det føles ikke som jeg taper gullet, jeg vinner dette sølvet. I dag var det hun (Jones) som hadde marginene på sin side. Det unner jeg henne, hun er en god konkurrent, gliste Assa overfor friidrett.no.

18-åringen satte norsk juniorrekord i tirsdagens kvalifisering i Eugene. Bare i løpet av sesongen har hun «perset» med 30 centimeter. Noe trener Joanna Bryla får mye av æren for.

— Hun er helt fenomenal. Hun er både venninne, rådgiver og en morsfigur for meg. Hun er tålmodig og har troen på meg. Hun er rett og slett grunnen til at jeg jubler over et VM-sølv nå, sa det norske lengdetalentet før hun avslørte at hun håpet å feire VM-sølvet med kake. (©NTB)