KRISTIANSAND: Jentene, som den tiltalte 30-åringen har hatt kontakt med, forklarte i retten torsdag at det var skremmende og ubehagelig når kannibalen begynte å chatte om å spise jentene.

Tre av jentene fikk gjennomslag for at den tiltalte måtte oppholde seg i et naborom da de forklarte seg for tingretten. En aksepterte at kannibalen satt bak et forheng nederst i rettslokalet. Rebecca Skåring (19) fra Nannestad forklarte seg med tiltalte tilstede.

Felles for alle jentene som vitnet i retten var at de følte det ekkelt, vanskelig, problematisk, skremmende og plagsomt da kannibalen snakket om å spise jentene. Noen skulle grilles, andre marineres. Noen ble forutsatt drept, voldtatt og dumpet på sjøen.

— Er lurt og utnyttet

Den tiltalte 30-åringen erkjente ikke straffskyld da rettssaken startet torsdag. Mannen mener han er blitt lurt og at chatteloggene som blir brukt som bevis er forfalsket.

— Jeg har alibi for alle de tidspunktene hvor det skal ha vært kontakt med disse jentene. Det er andre som har brukt min pålogging på msn og sendt disse meldingene. Flere ganger har jeg bedt politiet etterforske dette, men det vil ikke politiet. Alle har vært klar over at det har vært flere aktører i denne saken, og at jeg har blitt utnyttet og lurt, forklarte 30-åringen.

Den tiltalte forklarte seg meget grundig og opptrådte med stor veltalenhet i retten. Han irettesatte høflig aktor, politiadvokat Ingrid Thorsen med innvendinger til hvilken betydning hennes spørsmål hadde til saken.

Ville hjelpe med it-problemer

Flere ganger måtte tingsrettsdommer Per Refsalen veilede tiltalte om hvordan han måtte begrense sine innvendinger og angrep både mot påtalemyndigheten og tidligere rettsavgjørelser. Fra tid til annen snur også tiltalte seg mot pressebenken.

I tingretten har det de siste dagene vært dataproblemer, og da dommer Refsalen opplyste om dette som en del av saksbehandlingen torsdag formiddag, tilbød den it-kyndige 30-åringen seg å bidra til å løse problemene, noe dommeren takket høflig nei til.