ARENDAL: Det skriver Arendals Tidende. John Olav Egeland jobber som politisk kommentator i Dagbladet, hvor han tidligere har vært sjefredaktør, nyhetsredaktør og politisk redaktør. 57-åringen har vært ansatt i Dagbladet siden 1978. Egeland er også et av medlemmene i Pressens Faglige Utvalg.

Egeland ønsker ikke å kommentere sitt kandidatur.

— Jeg mener at det er opp til organisasjonen som ansetter å gå ut med all informasjon i forbindelse med utlyste stillinger. Det er et prinsipp jeg har, og noe mer kommer jeg ikke til å si, sier Egeland til fvn.no.

NTB-redaktør og Agderposten-redaktør aktuelle

Administrerende direktør i Agderposten, Nils Kristian Gauslaa, bekreftet fredag at det står mellom tre kandidater. Ifølge Arendals Tidende kan nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellanes i NTB og nyhetsredaktør Peer L. Andreassen i Agderposten være de to andre kandidatene.

NTB-redaktør Bjellanes har jobbet som journalist i VG, Dagbladet og Nationen. Fra 1983-1988 arbeidet han som journalistvikar i Agderposten.

Vil ikke kommentere

Svenn Roar Larsen i rådgivningsselskapet CR Group AS har tidligere opplyst at alle søkerne har en eller annen form for tilknytning til Sørlandet.

Etter det fvn.no kjenner til skal også sjefredaktør Christian Stavik i Kristiansand Avis være blant de heteste kandidatene. Gauslaa ønsker ikke å kommentere de aktuelle kandidatene overfor Arendals Tidende.

— Prosessen er ikke ferdig, sier en ordknapp Gauslaa til avisen.

En avgjørelse vil trolig foreligge i midten av juni.