KROATIA: Så langt har håndball-VM vært en dans på roser for det norske landslaget. Med kalassifre mot både Saudi Arabia og Brasil, blir det en stor overgang til mandagens motstander Egypt og kampen som kan avgjøre Norges videre skjebne i VM. Med seier er Norge videre til mellomrunden uansett hvordan det går mot Serbia og Danmark. Med tap må et av de sistnevnte lagene slås. Og at de norske håndballgutta forventer tøffe tak, er det ingen tvil om.

— Dette blir vår vanskeligste kamp hittil i mesterskapet. Vi vet egentlig ikke helt hvor vi står i VM ennå, og mot Egypt blir det garantert harde tak, sier Norges kaptein og veteranmålvakt Steinar Ege til Aftenbladet.no.

— Saudi Arabia og Brasil var ingen målestokk. Det er nå det blir tøft. For oss er det seier mot Egypt nøkkelen til hovedrunden, men det kommer til å bli en krig. Dette blir noe helt annet enn de to første kampene, og nå er det bare å gi bånn gass, sier Kristian Kjelling.

— Det er nå den harde motstanden og alvoret begynner. Dette blir tøft, sier Erlend Mamelund.

LES OGSÅ: Strøm skal redde Ege

Også landslagssjef Robert Hedin frykter Egypt.

— Det er nå det begynner. Egypt var veldig gode mot Serbia og kan by på tøff motstand. De spiller styggere, er mer utspekulerte og er hele tiden på grensen av det som er tillat. Det var nesten katastrofe i Serbia-kampen - begge lag spilte like stygt, sier Hedin til Aftenbladet.no.

— Vi får nok største problemer i angrepsspillet vårt. Det kommer til å bli betydelig vanskeligere å score mål mot Egypt, sier han.

Norges strekspiller Bjarte Myrhol brakk nesen mot Brasil, men spiller likevel kveldens kamp. Det gjør også Stavanger-gutten Ole Erevik, som er tilbake på laget etter at han sto over oppgjøret mot Brasil.

– Jeg har ikke sovet godt, men litt. Nesen er vesentlig bedre nå etter at de brakk den tilbake på sykehuset. Jeg kommer ikke til å tenke på at jeg har vondt, det handler bare om å spille kampen, sier Myrhol til NTB.

Forsvarsbautaen blir viktig i kampen mot Egypt.

– Myrhol er en av de store krigerne, men må regne med å spille med smerter. Det tror vi går bra. Det er usikkert hva som skjer om han får en ny smell, sier lege Thomas Torgalsen.

Myrhol ønsker å spille med ansiktsbeskyttelse mot Egypt. En Podravka-spiller benyttet en slik maske i mesterligaen for kvinner søndag. Norges Håndballforbund har kontaktet VM-arrangøren for å få klarhet i om Myrhol kan benytte samme beskyttelse eller ikke.