Britney fikk stående ovasjoner etter å ha framført «Womanizer» under den engelske talentkonkurransen «The X Factor». Foto: YouTube

Det har sjelden vært større forventninger til en gjesteopptreden enn det var lørdag kveld da Britney Spears opptrådte på «The X Factor», den engelske versjonen av «Idol». Comeback

26-åringen har ikke stått på scenen siden den grufulle opptredenen på VMA for litt over et år siden. Og etter et så offentlig sammenbrudd som hennes er det kanskje ikke så rart at hele verden følger med på det o store comebacket. Platen «Circus» slippes 2. desember.

– Nedtur

Kanskje var det derfor skuffelsen var stor blant enkelte engelske pressefolk som kalte showet: «Brit of a disaster» (Brit av en katastrofe). The Sunday Mirror skriver: «For en stjerne som er kjent for sin fantastiske koreografi og energi så hun ganske ukomfortabel ut.» «Det var en eneste stor nedtur.» Og la til: «Dette var langt fra den gamle Britney og en stor skuffelse etter all opphaussingen av programmet». Anmelderen forklarer kritikken med at Britney mimet og tilbrakte store deler av låten «Womanizer» til å «spasere rundt på scenen».

– Imponerte

Andre aviser er derimot vennligere mot popprinsessen.

«Britney mimet seg vei gjennom et opphausset «X Factor»-comeback, men klarte likevel å imponere publikum», skriver The News of the world.

Lørdagens opptreden var den tredje på tre dager i Europa for Spears.

Mimet?

MailOnline skriver at popstjernen gjorde en «stormende opptreden», men stiller seg også spørsmålet om Britney mimet.

«Popprinsessens energiske dansenummer så ikke ut til å forstyrre stemmen – som virket nesten perfekt. Det til tross for åpenbare problemer med mikrofonen, som hun gjentatte ganger berørte i løpet av den tre minutter lange opptredenen.»

Det som uansett er sikkert er at publikum og de fire dommerne, inkludert Simon Cowell, ga Britney stående ovasjoner for dansenummeret.

Se video og bedøm selv:

Ikke kontakt med finalistene

Det som synes å oppta de engelske journalistene like mye som om Britney Spears mimet eller ikke, var det at hun tilsynelatende ikke var særlig opptatt av finalistene i programmet. Minutter før Britneys sceneshow, hadde de nemlig framført hennes gamle låter.

Da verten Dermot O'Leary spurte Spears hva hun syntes om finalistenes Britney-tolkninger svarte hun usikkert: «Jeg elsker å være i England.»