Mjøndalen kom fra seirene mot Tromsø og Rosenborg, men på Ullevaal stadion lørdag var ikke Vegard Hansens eventyrgjeng nær nok en overraskende triumf.

I regnværet hadde Vålerenga stort sett full kontroll. Allerede etter seks minutter burde Ghayas Zahid gitt vertene ledelsen. Playmakeren ble spilt fri alene med MIF-keeper Ivar Andreas Forn. Sistnevnte stormet ut, og Zahid rotet bort en gedigen mulighet da han avsluttet i stolpen.

Vålerenga tok fortjent ledelsen 1-0 etter 27 minutter da Lindkvist fullførte et pent angrep, der hjemmelaget spilte seg pent gjennom MIF-forsvaret. Christian Grindheim doblet ledelsen da hans langskudd forandret retning på MIF-forsvarer Ulrik Arneberg etter 42 minutter.

Rett etter reduserte Mjøndalen etter at VIF-backen Ruben Kristiansen klarerte ballen rett til Mads Gundersen, som enkelt ordnet 1-2. Da lurte mange på om buskerudlaget igjen skulle slå tilbake etter å ha havnet under med to mål, men slik gikk det ikke denne gangen.

Kjetil Wæhler var nær å gi Vålerenga 3-1 like før Lindkvist så ut til å punktere kampen med sitt annet mål et kvarter før slutt. Svensken var nådeløs da Forn tabbet seg stygt ut en lang ball fra Sivert Heltne Nilsen. Mjøndalens keeper stormet ut for å renske unna, men serverte i stedet Lindkvist, som fra hjørnet av sekstenmeteren nådeløst straffet Forn ved å sette ballen i tomt bur. (©NTB)