Kerrys besøk i Saudi-Arabia kommer dagen etter at han møtte utenriksministrene fra Saudi-Arabia, Jordan og De forente arabiske emirater i Paris.

Saudi-Arabia regnes som den syriske opposisjonens nærmeste støttespiller. Det sunnimuslimske kongedømmet er også sterkt kritisk til Iraks sjiamuslimske statsminister Nuri al-Maliki.

Jarba er leder for Den syriske nasjonalkoalisjonen, en paraplyorganisasjon for en rekke opposisjonsgrupper som ønsker å styrte regimet til president Bashar al-Assad.

Nasjonalkoalisjonen har lenge bedt USA om å gi mer støtte til moderate opprørere i Den frie syriske hær, som ble dannet av offiserer som hoppet av fra det syriske forsvaret tidlig i opprøret mot Assad. I mai var Jarba i Washington for å be USA forsyne opprørerne med flere våpen.

Torsdag ba USAs president Barack Obama Kongressen om å bevilge 500 millioner dollar til utstyr og trening av moderate syriske opprørere. Utspillet kommer etter at den ytterliggående islamistgruppa ISIL har erobret store områder i Nord-Irak, samtidig som gruppa fortsetter sin kamp mot både Assad-regimet og mer moderate opprørere i Syria. (©NTB)