Det røpet landslagssjefen på tirsdagens pressekonferanse før den lukkede treningen på Eden Arena i Praha.

— Håvard er tatt ut i første rekke som stopperalternativ. Han er ikke på noen måte uaktuell som midtbanespiller, men jeg tror han har kompetanse som gjør at han kan bli veldig god som midtstopper, sa Høgmo.

— Han har god fart, rekkevidde, er ballsikker, en god duellspiller og god med spillet foran seg. Jeg har sittet med et lite håp og har hatt signaler om at de (Borussia Mönchengladbach) har vurdert ham på den plassen, utdypet han.

Nordtveit er i landslagstroppen for første gang under Høgmos ledelse. Hans forrige landskamp var Egil «Drillo» Olsens siste kamp, hjemme mot Sveits i september i fjor. Da spilte 23-åringen på sin vanlige plass som midtbaneanker i 4-5-1. Den rollen finnes ikke i Høgmos 4-4-2-formasjon, og det er mange kandidater til de to sentrale midtbanerollene.

— Det blir spennende å se hvor Håvard ender opp, som sentral midtbanespiller eller stopper. Det er et par veldig rutinerte stoppere i klubben hans som kan bli borte, og når vi tar ham ut på landslaget som stopper så signaliserer vi at vi har tro på ham der, sa Høgmo. (©NTB)