— Jeg har aldri deltatt i en så stor konkurranse før, så dette blir min tøffeste utfordring hittil. Det gjelder å være fullt skjerpet, understreker kristiansandsjenta.

Tidlig tirsdag morgen forlater hun Kjevik flyplass i retning meksikanske Guadalajara. Her får hun tre dager med trening før kvalifiseringen til ungdoms-OL kommende helg. Baatz Strandberg har denne sesongen hatt en formidabel utvikling som stuper, og er allerede klar både for junior-EM og for junior-VM.

— Hvis jeg presterer rundt min personlige rekord, klarer jeg å kvalifisere meg til ungdoms-OL i Nanjing i august. Jeg har hatt gode treninger i år, og det nye tårnstupet begynner å sitte, forteller hun.

Hun refererer til tre og en halv forlengs volt i knekk fra ti meter, et stup ingen norske kvinnelige stupere har utført i konkurransesammenheng. På tre meter er hennes vanskeligste stup to og en halv mollberger. Trener Arne Tellefsen sier seg godt fornøyd med forberedelsene:

— Thelma har trent ekstremt bra i det siste, og hun er trygg på alle stupene sine. Klarer hun å være rolig og i "treningsmodus", og ikke fokusere på resultattavlen, tror jeg hun vil levere veldig bra til helga.