Kristelig Folkeparti og ordfører Bjørn Ropstad gjør igjen et godt valg i Evje og Hornnes. «Bjørns parti» kaller bygdefolk partiet som Ropstad har ledet sammenhengende i 16 år. Nå er han klar for nye fire år.— Det har ikke vært noen tvil i befolkningen her i Evje og Hornnes om at Bjørn Ropstad får fortsette, sier tidligere varaordfører Nils Østerhus (Sp) til Fædrelandsvennen.

Samlende person

Han sier at i inneværende periode har Kristelig Folkeparti i Evje og Hornnes sju representanter, eller om lag en tredjedel representantene i kommunestyret.

Dette er langt større prosentandel enn på landsbasis, men betyr ikke at innbyggerne i Evje og Hornnes er mer religiøse enn i resten av landet, mener Østerhus.

— «Bjørns parti» kaller vi KrF for her. Han sanker stemmer siden han er en samlende person, litt for rund i kantene av og til kanskje, men rett og slett en likendes kar, sier Østerhus.

— Valg er valg, sa ordfører Bjørn A. Ropstad til Fædrelandsvennen før opptellingen. Man må være forberedt på alt. Men han understreker at han fortsatt tror på et godt samarbeid med Høyre og Senterpartiet.

Kommunestruktur

Årsaken til hans suksess som samlende ordfører tror han er at han er opptatt av å arbeide for næringsutvikling, skape arbeidsplasser og være opptatt av at folk har det bra.

— Utfordringen framover?

— Det med kommunestrukturen ligger over oss, det å kunne fortsett den veksten vi har hatt. Vi er avhengig av at kommunen kan snu seg når det gjelder og at vi har kontroll med økonomien. Det gjelder å sette tæring etter næring, sier gjenvalgt ordfører Bjørn Ropstad.