— Jeg trodde alle var lei av meg og bøkene mine for mange år siden. Men regel nummer én for en forfatter er å ikke tenke på leseren. Det har jeg ikke gjort denne gangen heller. Men mora mi har lest det, og hun likte det i alle fall, sier Karl Ove Knausgård i en e-post til Dagbladet.

Avisen skriver fredag at Karl Ove Knausgård gir ut to nye bøker til høsten, og at han følger opp med ytterligere to våren 2016. ## Ufødt barn

I en pressemelding fra Oktober forlag heter det at utgangspunktet for høstens utgivelser er «et brev som forfatteren skriver til et ufødt barn, «for å vise henne hva som venter, hvordan den verdenen hun snart skal bli født inn i fortoner seg akkurat her, akkurat nå».

Boka har tittelen «Om høsten» og blir starten på en «personlig encyklopedi om alt fra tyggegummi til stjerner, et forsøk på å nærme seg verdens materialitet, samtidig som alt synes å insisterer på å ha en ladet og tvetydig betydning», heter det i pressemeldingen.

I eposten til Dagbladet skriver Knausgård også dette:

Delt i fire

— Dels begynte det med et slags brev jeg skrev til det barnet vi da ventet, hvor jeg beskrev den verden hun snart ville bli født inn i, livet vårt her og alt som ellers hendte. Samtidig ble jeg bedt av et amerikansk tidsskrift om å skrive en kort tekst til hvert nummer gjennom et år, sier han og utdyper:

— Jeg begynte på det, men redaktøren sluttet, og så fortsatte jeg bare å skrive, og etter hvert smeltet de to prosjektene sammen, slik at jeg endte opp med å skrive en tekst hver dag, gjennom ett år, noe jeg fortsatt holder på med - og så bestemte vi å dele alt sammen inn i fire - ei bok for hver årstid, skriver Knausgård.

Han hadde for få år siden stor suksess med «Min Kamp»-serien på seks bøker. I den sjette boka erklærer han seg ferdig med forfattergjerningen for godt, noe som altså viser seg å ikke holde stikk.

Hver av de nye bøkene blir på 200 sider, med illustrasjoner av den norske kunstneren Vanessa Baird.