De seks personene, fem menn og en kvinne, skal ha latt som de verken kunne snakke eller høre og kommuniserte med falske ID-kort med opplysninger på norsk, ispedd både svensk og engelsk, skriver VG.

Mandag kveld fikk politiet melding fra Akerselva sykehjem i Oslo om at en mann i 30-årene hadde tatt seg inn på rommene til flere av de eldre i åttende etasje. Han skal blant annet ha rotet rundt i skap og nattbordsskuffer, melder NRK, som først omtalte saken.

På bakgrunn av beskrivelser av mannen ble han kort tid etter stoppet i en bil i nærheten. I bilen ble det funnet en større pengesum, nærmere bestemt 30.000 kroner. Han var sammen med fem andre, som også ble pågrepet. De utga seg for å være døve og stumme.

— Det er fortsatt et par av dem som hevder at de er døvstumme, men de er nok ikke det, sier politiadvokat Mona Brandmo i Oslo politidistrikt.

Alle seks, som er i 30-årene, ble fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Fem ble fengslet i to uker, og den siste ble fengslet i fire uker, slik påtalemyndigheten ba om. (©NTB)