Det ble sent torsdag kveld satt i gang leteaksjon etter en savnet kvinne ved Strømme i Kristiansand. Her har Janicke Rabben fra Norske redningshunder ankommet stedet. Foto: Torgeir Strandberg

— Kvinnen ble funnet inne på et ubetjent dagsenter av en ansatt. Hun skal være i god behold fysisk, og blir tatt hånd om, sier operasjonsleder Geir Andersen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet meldte den 75 år gamle kvinnen savnet rundt klokken 21.30 torsdag kveld. Rundt klokken 23.00 ble det iverksatt søk med politihunder, redningshunder, og frivillig mannskap i nærområdet.

På dagsenter

Søket foregikk primært rundt Strømme sykehjem, der kvinnen er hjemmehørende. Operasjonsleder Vigleik Fidje i Agder politidistrikt opplyste at kvinnen var dement.

Innsatsleder Tor Kallhovd studerer kartene over nærområdet før søket på en 75-årige kvinnen. Foto: Torgeir Strandberg

Kvinnen ble senere funnet på et dagsenter i nærheten av sykehjemmet. Dagsenteret ligger få hundre meter fra kvinnens bopel.— Hun ble funnet inne på dagsenteret. Det var ikke personale til stede i bygget nå. Hun ble funnet av en av omsorgspersonellet fra der hun tilhører, sier politiets innsatsleder Tor Kallhovd til Fædrelandsvennen på stedet.

Ba om tips

Hun ble meldt savnet i 19-tiden torsdag kveld. Et vitne så henne sist i nærheten av bopelen rundt 19.30. Politiet ba publikum om opplysninger i håp om å finne kvinnen, og det ble gitt ut signalement på 75-åringen.

— Vi håper på å få inn tips fra folk som kan ha sett kvinnen, sa Fidje.

Fire hunder

— Hun kan ha kommet langt, for hun er fysisk sprek. Det er uvisst hvordan hun forsvant, sa Fidje før letingen startet.

Fire hundeførere deltok i søket.

— Vi starter søket i nærområdet. Flesteparten blir funnet i en nærhet av stier og vei. Statistikk viser at 75 prosent blir funnet innen 2,4 kilometers radius fra hvor de startet. En fjerdedel blir funnet innenfor en radius på 300 meter, sa operativ leder for Norske redningshunder, Kent Rabben.