Det er selvfølgelig bra at vi studenter får mer å rutte med, men 316 kroner i måneden hjelper ikke veldig mye.

Mange av oss er studenter på heltid, noe som betyr at vi bruker 37,5 timer i uken på studiene. Med dagens studiestøtte på 100.920 kroner i året er de fleste studenter avhengige av å ha en ekstra inntekt, enten gjennom en jobb eller støtte fra foreldre. Da holder det ikke at regjeringen foreslår å gi oss 316 kroner mer i måneden. Man kan ikke droppe deltidsjobben på grunn av denne økningen.

«Norsk studentorganisasjon (NSO) krever at studiestøtten knyttes til grunnbeløpet i folketrygden (G), økes til 1,5 G og fordeles over 11 måneder. Slik ønsker NSO en forutsigbar utvikling som sikrer at studentene ikke taper i forhold til den generelle velstandsutviklingen i samfunnet» ()

Jeg mener det er viktig at regjeringen nå tar tak i dette og prioriterer studiestøtten ettersom den har blitt nedprioritert i flere år. Sammenliknet med G har studiestøtten aldri vært like lav som den er nå, hvert fall ikke etter 1976. Dette har jo en sammenheng med prisstigningen i samfunnet generelt, hvor alt blir dyrere, mens studiestøtten nesten har stått på stedet hvil.

Grunnen til at man ønsker studiestøtte fordelt over 11 måneder, mener jeg er ganske innlysende. Slik som det er nå får man ikke studiestøtte i juni eller juli. I april og mai måned har vi eksamener, og det jobbes enda mer med studiene enn ellers i året. Det vil si at vi ikke har like mye tid til å jobbe ved siden av studiene. Det medfører at vi får lite lønn utbetalt i juni, og når vi da heller ikke får studiestøtte, blir det vanskelig å betale husleie og faste utgifter!

Når skal vi studenter slutte å tape i statsbudsjettet?