Han kom med advarselen i en tale i Parlamentet onsdag, før han skulle til Island for å delta på Nordic Future Forum på Island. Arrangementet foregår samtidig med Nordisk Råds møte i hovedstaden Reykjavik.

EU-motstandere i Storbritannia har foreslått at landet kan melde seg ut av unionen og i stedet satse på en tilknytning som ligner på den Norge har i dag. Men Cameron mener dette vil være en dårlig løsning.

— Norge betaler faktisk dobbelt så mye per innbygger til EU som vi gjør. De tar inn dobbelt så mange migranter per innbygger som oss. Men de har naturligvis ingen plass ved bordet, ingen mulighet til å forhandle, sa statsministeren, som rettet en sterk anbefaling til sine landsmenn om ikke å satse på en «norsk» løsning i EU-spørsmålet.

Talen onsdag var Camerons klareste støtteerklæring til ja-siden i den britiske EU-debatten på lang tid, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I en folkeavstemning innen utgangen av 2017 skal britene avgjøre om de skal forbli i EU eller melde seg ut. Meningsmålinger den siste tiden har vist at forspranget til dem som vil beholde EU-medlemskapet, skrumper inn. (©NTB)