— Jeg er veldig fornøyd med det vi har prestert denne helgen. Vi viser at vi henger godt med, og tredjeplassen til Velta i det siste rennet i verdenscupen her i Planica var en fin avslutning på en veldig god sesong, sa Stöckl til NTB søndag ettermiddag.

Velta, som også vant VM-gull både individuelt og med det norske laget i Falun, hoppet 226,5 meter i finaleomgangen i monsterbakken i Slovenia søndag, og dermed holdt han tredjeplassen fra første omgang. Det var en stabil og god konkurranse av nordmannen, som var sjanseløs mot de to beste, Jurij Tepes og Peter Prevc.

Hjemmefavorittene innfridde til fulle. Tepes avsluttet med et kjempehopp på 244 meter og sikret seieren, 2,8 poeng foran landsmannen Prevc. Sistnevnte tapte imidlertid kampen om verdenscupseieren sammenlagt mot tyske Severin Freund.

Med 7.-plass søndag fikk Freund like mange poeng (1729) som Prevc. Takket være ni rennseirer mot slovenerens tre fikk han krystallkula.

Bak beste nordmann Velta ble det søndag 11.-plass til Anders Fannemel, 15.-plass til Johann Forfang, 17.-plass til Andreas Stjernen og 21.-plass til Anders Jacobsen. (©NTB)