Men når Jesus er kristnes viktigste forbilde, burde de ikke heller se på hvordan han levde sitt liv, og tenke seg om to ganger før de fordømmer de som har en annen legning enn dem selv? Jesus var på mange måter et eksemplarisk menneske, og var absolutt foran sin tid. Han omgav seg med alle slags mennesker som på sin tid var utstøtt av andre; fattige, prostituerte, fariseere, kvinner og spedalske. Ser man historisk på kirkens behandling av de samme gruppene ser vi at de ikke akkurat har fulgt i Jesus sine fotspor. Mye er derimot bedre i dag. Likevel blir ikke homofilt ekteskap godkjent i kirken, og mange kristne ser enda på homofili som en synd.

Nestekjærlighet

Jesus sitt hovedbudskap er over alt annet toleranse og nestekjærlighet. Hvis man vil prøve å være som Jesus burde man prøve å omgi seg med folk som fortsatt ikke er inkludert i kirken, og generelt i samfunnet. Jesus var også veldig opptatt av å ikke dømme andre. Jesus sa blant annet «Den av dere som er uten synd, kast den første steinen (på henne)» Johannes 8:7. Hvorfor tar da kristne på seg ansvaret å dømme homofile som syndere, når den eneste som kan dømme ifølge Bibelen er Gud? Det er også mange ting i Bibelen som kristne i dag ikke følger, fordi man har brukt prinsipper som kjærlighet og likhet som argumenter for å ikke følge visse ting lenger. Dette er prinsipper som Jesus poengterer igjen og igjen, fordi for han var inklusjon av alle viktig. Ikke bare av A-4 mennesker som passet innenfor visse rammer.

Refererer til GT

I dag tillater vi kvinnelige prester selv om det tydelig står i korinterne at det er en skam for kvinner å tale i kirken, at de må holde seg underdanige (Korinterne 14:34-35). Bibelen er også tydelig på, både i GT— og NT, at kvinner burde underordne seg mannen sin og dekke til håret sitt. Likevel følger de fleste kristne ikke dette. Derimot fortsetter kristne å referere til de få stedene i GT der det står at homofil er synd. I tillegg trekker de frem at det står at homofili er synd i Korinterne, som er det samme stedet som det står at kvinner ikke har lov til å snakke i forsamlinger. Men det følger kristne ikke.

Akseptere alle typer mennesker

Skal man forsøke å følge Jesus' eksempel burde vi forsøke å akseptere alle slags type mennesker. Homofile og lesbiske skader ingen ved å elske noen av samme kjønn, på samme måte som heterofile ikke skader andre ved å elske noen av det motsatte kjønn. Bibelen sier at «størst av alt er tro, håp og kjærlighet». Kjærlighet burde etter min mening trumfe de Bibelversene som omtaler homofili som noe syndig, på samme måte som likhetsidealer trumfer de stedene i Bibelen som sier at kvinner ikke skal ha rett til å utrykke seg i offentligheten. Hadde Jesus levd i dag er jeg sikker på at han hadde omgitt seg med homofile på lik linje med andre mennesker.