– Det kan hende at produksjonen ble så overrasket over at Tom Hugo sang riktig tekst, at det ble for mye for dem og bildet derfor forsvant. Og at Freds mikron fikk trøbbel beviser vel at joik er sterkere enn krutt, sier bandet etter å ha gått av scenen.

Tom Hugo Hermansen sang feil tekstlinje under semifinalen, men fredag var det altså TV-produksjonen som skapte kluss for Keiino.

– Vi fikk umiddelbart beskjed om at feilen ikke ville få noen konsekvenser for avviklingen av juryprøven. Derfor har NRK valgt å levere en formell klage, opplyser pressekontakt Andreas Blaauw-Hval.

VIDEO: Dagen startet bra med 17. mai-frokost hos ambassadøren i Tel Aviv:

Klagen innebærer at Norge krevde å få gjøre framføringen på nytt. Klagen ble imidlertid avslått av Den europeiske kringkastingsunionen (EBU).

– Vi er selvfølgelig svært skuffet over avgjørelsen og håper det ikke vil påvirke juryen i negativ retning, sier Stig Karlsen, NRKs delegasjonsleder.

Ifølge NRK skal skjermen ha blitt svart ved to tilfeller på kort tid, og da bildet kom tilbake igjen, skal kameraoperatøren ha vært synlig i et bilde.

Prøven, som ble holdt sent fredag kveld, danner grunnlaget for fagjuryenes vurdering og dermed halvparten av resultatet og er dermed svært viktig.

Se flere videoer med Keiino: