Like over klokken 15 stengte politiet og Statens Vegvesen Sotrabrua vest for Bergen, melder NRK

Dermed er de fire kystkommuner Fjell, Sund, Øygarden og Fedje, isolert fra fastlandet på grunn av den sterke stormen.

Sterk storm

I kveld melder Vervarslinga på Vestlandet full storm på kysten. Verst blir det på Stadt.

— Her blir det en skikkelig trøkk. Det er helt på grensen til ekstremværvarsel, sier Frode Hassel, meteorolog ved Vervarslinga for Vestlandet.

— Her gjelder det å skalke alle luker og krype i skjul. Dette er ikke rette dagen for å være på sjøen, råder meteorologen.

Heldigvis blir de kraftigste vindkastene kortvarige, og utover natten dabber stormen av.

Langs kysten ellers er det ventet sørlig liten storm. I kveld dreier vinden over på sørvest med sterk kuling. Vinden følger fjordene innover i landet, og det blir vindfullt også i indre strøk.

Lørdag formiddag gikk bygeværet over i sammenhengende regn. Nå er det bare å stålsette seg.

— Fra nå av og frem til midnatt får vi de største nedbørsmengdene, varsler Frode Hassel.

Det kommer til å regne alle steder i Hordaland og Sogn og Fjordane, men særlig ille blir det i Samnanger og Kvamskogen. På de mest utsatte stedene er det ventet 70-80 millimeter nedbør.

— Dette er store nedbørsmengder, advarer meteorologen.

Roligere periode i vente

Utover på natten trekker regnet seg tilbake, og går over til bygevær. Samtidig kryper temperaturene nedover på gradestokken. Mandag blir det markert kjøligere, og snøgrensen kryper ned på 400-500 meter, ifølge meteorologen.

Tirsdag er drittværet over.

— Det ser ut til at vi går inn i en roligere værperiode med kaldere vær og en del sol fra tirsdag av. Det er ventet mye opphold, og faktisk til dels pent vær, sier Hassel.

Flomvarsel

Enn så lenge: nå gjelder det å ri av stormen. I går sendte Norges vassdrags- og energidirektorat ut et flomvarsel for Sogn og Fjordane, Hordaland, Rogaland og Vest-Agder.

— Ved de aller fleste vassdragene har vassføringen avtatt, men vi vet at det kommer mer regn utover dagen. Så vi regner med en ny stigning i de aller fleste vassdrag, sier hydrolog Lars Evan Pettersson ved NVE.

Flomvarselet opprettholdes, og samtidig varsles det om skredfare.

— Det er stor fare for ras med de fuktige været vi har hatt i flere uker. Kraftig regn og intens vind øker faren, sier Pettersson.