— Det stemmer at jeg skriver bok. Og jeg har jobbet, og jobber, veldig mye med den om dagen. Mer enn det vil jeg ikke si om den før nærmere utgivelsen , sier Jesper Mathisen til Fædrelandsvennen.

Boken er antatt, og hos flere bokbutikker på nett er det allerede mulig å forhåndsbestille verket som har fått tittelen «Pappas siste kamp». Den skal etter planen lanseres 31. oktober.

– Boken skal være ferdig til høsten. Han holder på med den nå. Mer informasjon enn det har jeg ikke på nåværende tidspunkt , sier Bjørn Olav Jahr, redaktør i dokumentaravdelingen hos Gyldenlag Forlag.

Han ønsker heller ikke å opplyse om når arbeidet med boken startet. Men Fædrelandsvennen vet at Svein Mathisen gikk med bokplaner mens han var kreftsyk.

Forlaget har laget en omtale av boken som forhåndsselges hos bokhandlere på nett. Der avsløres en brøkdel av innholdet.

– Historien om driblekongen, muntrasjonsrådet og familiefaren Svein Mathisen. «Jeg våkner fremdeles i drømme midt i fotballkamper, og prøver fortvilet å sovne igjen for å fullføre kampen. Selvfølgelig dribler jeg alle. I drømme. Når jeg våkner, er jeg 58 og har kreft» , står det blant annet i omtalen.

Med unntak av et kort proffopphold i skotske Hibernian, var Mathisen lojal mot Start karrieren ut, og spilte til sammen 327 kamper i toppdivisjonen. Han ble seriemester i 1978 og i 1980 med klubben han elsket.

27. januar i år døde han.

«Med utsøkt vingspill, tunneler, Start-vippen og friske uttalelser ledet «Matta» Start inn i en gullalder på slutten av 1970-tallet. Etter karrieren ble han en frittalende journalist, fotballkommentator og Start-leder. Kontroversiell, men også høyt elsket, ikke minst av sine egne», står det videre i omtalen av boken.

For Jesper var Svein Mathisen noe langt mer enn «Matta», han var pappa. Verdens beste, er siste avsnitt i bokens omtale.