SVERIGE-NORGE 20-33

RIO DE JANEIRO: — Prosenter har jeg aldri vært så opptatt av. Det er magefølelsen og jobben sammen med forsvaret som teller for meg. Og så analysen som er gjort. Men ligger den for langt frem, så går jeg og tenker på det. Poenget er å leve seg inn i situasjonene, og så slår analysen inn, forklarer trønderjenta.

Hun tok åtte av åtte i starten på kampen og ga kanskje svenskene en mental knekk. Ved pause sto hun med 71 i redningsprosent etter å ha tatt 15 av 21 skudd (Katrine Lunde var inne på én straffe)

Etter pauseledelse 19-7 var ikke Norge like konsentrerte hele tiden, og Györ-keeperen slapp inn litt mer – før hun overlot plassen til Lunde. Redningsprosenten falt til 56, hvilket også må regnes som fantastisk bra.

SJEKK DENNE BØRSEN ETTER NORGES NEDSABLING AV SVERIGE:

KAMPSAK:

Olsson skrøt av analysen

Keepertrener Mats Olsson valgte å skryte av hele teamet etter at Norge hadde feid svenskene ut av hallen med 33-20. — Det var gjort en bra analyse, og skuddene kom der vi håpet at de skulle komme. Silje (Solberg) hadde også kommet med informasjon fra sin erfaring i Danmark, la Olsson til. Flere av de svenske jentene spiller i danske klubber.

Sveriges strateg Isabelle Gulldén spiller for CSM Bucuresti, som slo Györ med Grimsbø, Heidi Løke og Linn Jørum Sulland på straffekast i Champions League-finalen.

Grimsbø ble spurt om dette var en revansje for Gulldéns herjinger i den kampen, men svarte at hun gledet seg over seieren i kvartfinalen.

Gulldén scoret ni på 11 forsøk og ble svensk toppscorer. Linnea Torsteinsson, som har scoret 652 landslagsmål, gikk av målløs av banen.

Og målløse over Kari Aalvik Grimsbø var alle.