ISRAEL-NORGE 2-2

Norge var det klart beste laget mot Israel, men måtte reddes til ett poeng av Harmeet Singhs overtidsscoring.

— Vi spilte en god kamp, men jeg er skuffet over uttellingen. Utligningen på overtid var fryktelig viktig for oss, selv om vi burde hatt med oss tre poeng, sier trener Tor Ole Skullerud.

— Det var stor forskjell på lagene. Israel fikk et tvilsomt straffespark, og har ellers ett mål og én sjanse, oppsummerer Ståle Solbakken i TV 2-studio.

— Norge skulle ha sittet igjen med tre krystallklare poeng, fastslår han.

Aggressivt ut

Norge viste ingen respekt for arrangørlandet og gikk aggressivt til verks fra første sekund. Det første kvarteret var det ett lag på banen, men Israel sto imot.

Etter et kvarter var Israel frampå for første gang i kampen. Etter et hjørnespark fikk Israel straffespark etter at Omar Elabdellaoui forsøkte en klarering. Dommeravgjørelsen var av det billige slaget, men det hindret ikke Nir Biton i å sette straffesparket kontrollert i mål.

Etter målet fortsatte det norske laget der de slapp: Presse Israel bakover på banen.

Og det skulle ikke ta lang tid før en ytterst fortjent utligning kom, signert Marcus Pedersen. Spydspissen fikk snudd seg i straffefeltet og plasserte ballen pent i venstre hjørne.

Enveiskjøringen fortsatte resten av 1. omgang. En Molde-kombinasjon mellom Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget da halvtimen var spilt, var svært nær ved å resultere i norsk ledelse. Men skuddet fra Berget traff stolpen bak en lettet Israel-keeper.

Utvist før pause

Rett før pause ble Norge én mann mindre. Vegar Eggen Hedenstad ble for treg i en løpsduell og hindret Mohammed Kolibat. Dommeren avgjorde at hendelsen medførte rødt kort for nordmannen.

Selv med ti mann klarte Norge å skape en stor mulighet til før pause. Yann-Erik De Lanley kom alene med Israels keeper etter en stuss fra Marcus Pedersen, men Viking-vingen klarte ikke å beholde roen i avslutningsøyeblikket.

Dermed var en meget hendelsesrik første omgang over. En omgang Norge dominerte totalt, men likevel kom dårlig ut av med 1-1 og et rødt kort.

— Det var en kamp hvor mye gikk imot oss, fastslår Skullerud.

- Vi hadde bra kontroll frem til utvisningen. Vi skal være stolt over å komme tilbake, sier Stefan Johansen, som ble kåret til banens beste spiller av UEFA.

Fortsatte å styre med ti mann

Andre omgang startet med Norges tredje treff i aluminiumen, da Anders Konradsen fyrte av et skudd som skiftet retning og lurte Israels keeper.

Og Norge fortsatte å styre kampen, på tross av utvisningen.

Målscorer Marcus Pedersen fikk to flotte muligheter til å gi Norge ledelsen kvarteret ut i andre omgang. Spesielt det andre forsøket burde han utnyttet bedre.

Først halvveis i andre omgang viste arrangørlandet offensiv vilje. Det betalte seg raskt da innbytter Alon Turgeman smalt ballen hardt i mål fra ti meter. 2-1 til Israel.

Hjemmelaget hadde mer å by på i andre omgang enn i første omgang, men Norge fortsatte å skape muligheter.

Først på overtid fikk nordmennene uttelling. Innbytter Harmeet Singhs flotte skudd sørget for 2-2 i åpningskampen.