Fotball, 25. mai 2010 , Tippeligaen , eliteserienLillestrøm - Odd Tarik Elyounoussi , LSKFoto: Anders Hoven , Digitalsport Foto: Digitalsport
Fotball , 27 Juli 2009TippeligaenAalesund - Fredrikstad 1-1Brage sandmoen - hoved dommerFoto: Richard Brevik , Digitalsport Foto: Digitalsport

To omdiskuterte straffesituasjoner sørget for at dommer Sandmoen måtte tåle mye vrede fra både spillere og publikum.

På stillingen 1-0 til bortelaget gikk målscorer Peter Kovacs i bakken. Sandmoen mente det var straffe, selv om TV-bildene viste at Odd-spissen selv holdt og dyttet like mye som Frode Kippe og Arild Sundgot.

— Jeg syntes at Sundgot holdt Kovacs i trøya samtidig som Kovacs prøvde å kjempe til seg ballen. I tillegg var Kippe også delaktig, sier Sandmoen.

Synderen Arild Sundgot var ikke enig i dommerens avgjørelse.

- Jeg følte at han holdt meg ganske hardt også, så jeg må si jeg synes det var en billig straffe, sier LSK-spissen, og får overraskende støtte av Peter Kovacs.

— Det var holding både fra meg og Frode og jeg trodde jeg kom til å få frispark mot meg. Derfor ble jeg overrasket da jeg så at dommeren pekte på straffemerket, sier Odd-kjempen

Morten Fevang sendte gjestene i ledelsen fra straffemerket etter 30 minutters spill. Først da våknet LSK-laget, som til da knapt hadde vunnet en duell.

Stormløp

Resten av omgangen ble et enormt stormløp mot Odd-målet, og to minutter før pause ga det resultater. Tarik Elyounoussi fikk en retur like utenfor 16-meteren, ladet skuddfoten og smalt ballen ned i nærmeste hjørne.

Dermed fikk hjemmelaget den vitamininnsprøytningen de trengte foran 2. omgang.

Annullering

Hjemmelaget gikk rett i angrep mot et lavtliggende Odd-lag som kun hadde Kovacs på topp. Allerede to minutter ut i omgangen hadde hjemmelaget ballen i mål, men dommer Sandmoen valgte å annullere fordi han mente Nosa Igiebor var for tøff i duellen med Anders Rambekk.

To straffesjanser

Pipekonserten Sandmoen mottok for annulleringen var ingenting i forhold til den han fikk da lagene gikk i garderoben, og kanskje var det nettopp den han hadde friskt i minne da Frode Kippe ble holdt av Fredrik Semb etter 57 minutters spill. Igjen pekte han nemlig på straffemerket.

- Fredrik Semb la armene rundt Kippe og det syntes jeg kvalifiserte til straffe, sier Sandmoen.

Dramatikk på Åråsen Arild Sundgot gikk frem og skjøt, men Arni Gautur Arnason reddet. Sandmoen mente derimot at keeperen hadde vært for rask ut fra streken og lot Lillestrøm få en ny sjanse, til store protester fra Odd-spillerne.

Denne gang gikk Khaled Mouelhi frem og satte ballen iskaldt til venstre for Arason.

— Jeg gikk litt ut fra streken, men det er sjelden de blåser for det. Var selvfølgelig surt at de fikk en ny sjanse etter at jeg hadde reddet. Jeg ble litt overrakset da det var en ny spiller som tok neste straffe, men regner med at det er tillatt siden dommer godtok det, sier Arason, som opplevde samme situasjon da han reddet straffe mot Brann forrige sesong. Også da var Sandmoen dommer.

- Han gjorde det mot oss i fjor i Bergen også, og så vidt jeg vet er han den eneste som gjør det. Men jeg regner med at han kan dekke seg bak regelverket, sier Odd-trener Dag Eilev Fagermo.

Alene på overtid

Lillestrøm fortsatte å presse Odd bakover og kom til flere farlige angrep. På overtid kom unggutten Bjørn Bergmann Sigurdarson gjennom alene mot Arason, men mistet kontrollen i skuddøyeblikket slik at sjansen ble avverget.

Dermed ble det 2-2 og poengdeling på Åråsen.

SE ALLE SCORINGENE FRA DEN 13. RUNDEN HER!

Alle målene runde 13