— Jeg har fryktet at dette kunne være karrierestopp, og de rundt meg har også sett på det som en risiko. Derfor er det positivt at det går an å spille håndball nå. Da er det mulig, sier Linn Jørum Sulland til Fædrelandsvennen.

Hun var i troppen til europacupkampen mot Lada for tre uker siden – utelukkende som en alternativ straffeskytter. Men den eneste effekten hun eventuelt fikk, var å skape usikkerhet i det russiske laget. Og etter kampen sa hun følgende om når hun eventuelt kunne være et alternativ i spill.

— Jeg er foreløpig et godt stykke unna. Jeg har ikke trent håndball ennå, bare stått litt i forsvar, sa Sulland.

— Flere gode dager

Men siden den gang har hun gjort store fremskritt.

— Vi gjør tiltak hele tiden som vi er usikre på hvordan slår an. Nå har vi gjort tiltak som har vist seg å fungere bra, og hun har hatt treninger hvor hun nesten har deltatt på hele. Da føler vi det er greit at hun spiller, sier Erik Welhaven Løchen, medisinsk ansvarlig i Vipers.

— Det er slik med denne skaden at det går litt opp og ned, og fremdeles har jeg noen gode og noen dårligere dager. Men jeg har hatt flere gode dager i det siste, sier Sulland.

Hun forteller at hun følte seg veldig bra da skaden oppsto på siste samling før avreise til OL, og at det gjorde nedturen ekstra stor.

— Det var en supernedtur å ikke komme til det jeg hadde trent i fire år for. Og det verste som kunne skje var at jeg skadet meg på siste samling da jeg allerede var tatt ut. Siden har jeg prøvd å gjøre en best mulig jobb for å komme tilbake. Men jeg trenger tid på å komme i samme håndballform som jeg var i, understreker den tidligere Larvik- og Györ-spilleren.

- Spiller garantert

— Men er du fortsatt redd for at denne kneskaden skal sette en stopper for karrieren din?

— Det kan jeg for lite om, men det ser veldig positivt ut og jevnt over har skaden blitt bedre og bedre. Men jeg kan ikke svare på det, sier 32-åringen.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen har uansett sett en Sulland som har sett bedre og bedre ut på trening i det siste.

— Det er gledelig at det ser så lyst ut nå. Så sant det ikke skjer noe på trening i morgen, kommer hun garantert på banen mot Rælingen, sier Gabrielsen.

- Vil styrke laget

Rælingen ligger sist i eliteserien, men Vipers-treneren har ikke minst også semifinalekampen i cupen mot Larvik til onsdag i tankene.

— Hvis ikke hun hadde spilt mot Rælingen, ville hun heller ikke spilt mot Larvik. Når ikke hun har spilt kamp siden mai, må vi teste henne ut før hun spiller mot et så godt lag som Larvik, sier Gabrielsen.

— Hvilken forskjell kan hun utgjøre?

— Hun har noen kvaliteter som kan komme til god nytte når vi trenger det. Hun vil selvfølgelig styrke laget vårt så sant hun fungerer så bra som i det siste.

— Det er en grei kamp å gjøre comeback i. Mot Larvik spiller alle de beste, og det blir en litt annen historie i forhold til at spillerne må være kvalifisert. Nå får vi først se hvordan det går mot Rælingen. Men det er gøy å være aktuell mot Larvik, sier Sulland.

- Flere tilskuere

Rælingen-kampen er siste seriekamp før EM-pausen, men når seriespillet tar til etter jul regner Sulland med å være tilbake i vanlig form.

— Hvis jeg får en god desember, tror jeg at jeg kan nærme meg god form når nyåret starter, sier Sulland.

Daglig leder Terje Marcussen sier følgende om Sullands betydning utover det hun kan bidra med på parketten.

— Hun er en profil som mange ønsker å se. Jeg tipper det kommer noen hundre ekstra tilskuere, sier Marcussen.

Kampen mot Rælingen går søndag klokka 18.