Man må kanskje regne med at prisene er skrudd opp når man setter seg ned på en kafe ved et kjent landemerke eller attraksjon. Men å betale nesten 800 kroner for fire kopper kaffe hører til sjeldenhetene.

På kafeen «Caffé Lavena» ved Markusplassen i Venezia i Italia måtte noen turister fra Roma ut med 101,80 euro — nærmere 800 norske kroner - for nettopp fire kopper kaffe. Selv med litt likør i tre av koppene er det en stiv pris, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Musikken inkludert

Etter å ha sett nærmere på kvitteringen oppdaget turistene at kafeen tok seg betalt for musikken i lokalene, et femmanns ensemble. Prisen for dette var 42 euro, nærmere 335 norske kroner.

I etterkant har den italienske avisen Corriere della Sera spurt kafeens direktør, Massimo Milanese, om saken, og fikk følgende svar:

«Hvis man synes prisen er for høy, kan man gå et annet sted. Det er det mange som gjør.»

Is til 480 kroner

Hendelsen — som har fått massiv presseomtale verden over - skjer kun tre måneder etter at noen britiske turister betalte 480 kroner for fire is i Roma.

De fire britene kjøpte iskremen i en isbar på et hjørne i nærheten av turistattraksjonen, Spansketrappen..

Byens myndigheter reagerte kraftig på hendelsen.

— Det er en skandale, og den burde behandles som en skandale. Dette er dårlig for både byens og hele Italias rykte, uttalte byrådmedlem Matteo Costantini i mai.

Har du opplevd noe spesielt på dine reiser? Send oss en epost!