Et stort strømbrudd i Sarspborg like før klokken halv åtte skapte problemer for TV 2 og deres sending fra Sarpsborg 08 — Vålerenga fredag kveld.

Sendingen på TV 2 Zebra gikk i svart, og var ikke oppe å gå igjen før langt ut i 2. omgang.

— Dette skal ikke skje, innrømmer TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl overfor TV 2 etter kampen, som endte 1-1. Han varsler at det vil bli møter for å finne en løsning som hindrer en tilsvarende situasjon i fremtiden.

— Helt mørkt

Jan Petter Dahl var selv til stede på stadion underveis i kampen.

— Akkurat nå er det helt mørkt rundt meg med unntak av flomlysene på stadion, sa kommunikasjonssjefen til Aftenposten rundt klokken 20. — Vi har hørt at det er en transformatorsom har gått som skaper et stort strømbrudd i hele byen. Så vi får ikke strøm til bussen, forteller Dahl.

Det ble satt inn full beredskap for å fikse strømbruddet, men TV2 jobbet også med egne alternative løsninger for å få sendingen opp og stå igjen.

— Akkurat nå trekkes det en kabel til et mulig uttak hvor det kan være strøm. Og vi jobber også med flere mobilløsninger, sa Dahl like før kampen startet igjen.

Etter andre omgang på Sarpsborg Stadion, vekslet TV2 mellom å formidle kampen via et mobilkamera og kommentering uten bilde.

— Vi har et slags signal på luften nå. Mobilløsning. Jobber på spreng med oppgradering i løpet av 2. omg, skrev fotballsjef i TV2, Eystein Thure på Twitter like etter kampen ble sparket igang igjen.

Utover i 2. omgang var signalet oppe igjen.

— Nå er vi i gang med normal produksjon fra Sarpsborg - Vålerenga. Vi beklager alle problemene og takker for tålmodigheten, skrev Thue på Twitter klokken 20.17.